Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12.00 tot 19.00 uur is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Wat is Gouda Maakt Toekomst?

Gouda Maakt Toekomst laat zien dat er veel (Toekomst)makers zijn die voorop lopen richting een duurzame toekomst. Het gratis festival werd in 2022 voor het eerst georganiseerd door een ambitieus team vrijwilligers. Door de enthousiaste reacties en het overweldigende aantal bezoekers van afgelopen editie, kwam de organisatie begin 2022 bij elkaar om nieuwe plannen te smeden voor 2023. Het festival is van en voor iedereen, jong en oud in alle kleuren en uit alle hoeken van Gouda en daarbuiten.

Dit festival is nodig!

We weten allemaal dat onze planeet vraagt om actie van ons allemaal. Hoe we daar als inwoner van Gouda een verschil in kunnen maken, laten we bezoekers op 4 juni zelf ervaren. Laat je inspireren door enthousiaste Toekomstmakers en ga naar huis met groene ideeën om zelf aan de slag te gaan!

 

Als organisatie geloven we dat Gouda klaar is voor meer bewustwording rondom thema’s zoals recyclen, fair, vergroening en vegan eten. Het is tijd om het containerbegrip duurzaamheid uit de geitenwollensokkenhoek te trekken en het in de spotlights te zetten.“ - Aldus Julie Middelkoop

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

Tijdens Gouda Maakt Toekomst vind je unieke kramen met vintage, handgemaakte, geüpcyclede, fairtrade en ecologische producten. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Van workshops die je klaarstomen voor de toekomst en van kleinkunst tot innovatie. Ontmoet sprekers die hun tijd vooruit zijn, laat je meeslepen door muziek die je raakt en geniet van heerlijk vega(n) eten.


Wat staat er zoal op het programma?

Op het programma staan niet de minste namen! Iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook iedereen die dat niet doet, kan naar de voorstelling ‘Buiten de Lijntjes’ van Piepschuim. Verwacht hierbij geen college met saaie cijfers en verontrustende feiten. Piepschuim levert een programma vol muziek, humor, energie en hoop! De Gebroeders Groen nemen je mee op een avontuurlijke stadssafari. DJ Industrial Poët en Saampies bundelen hun krachten tijdens een live-act waarin zij een feestje maken door de unieke combi DJ Beats en spoken word.

 

Om de honger te stillen is er een geweldig aanbod aan foodtrucks met heerlijk én verantwoord eten. Proef de falafel gemaakt van restgroenten van Falafval. Of wat dacht je van een verrassend Caribisch vegan menu van Miss Nice Banana? Those Vegan Cowboys - opgericht door de founders van de Vegetarisch Slager - laten die dag zien hoe zij kaas kunnen maken, zonder dat er een levende koe aan te pas komt. Daarnaast hebben we een geweldige primeur: WildWestLand introduceert de nieuwste plantaardige Goudse Kaas. En jij kan het proeven!

Gezellig, vrolijk en dichtbij

Michel Klijmij Wethouder duurzaamheid bij Gemeente Gouda is ook enthousiast over Gouda Maakt Toekomst: “Vorig jaar was ik op het festival en heb ik genoten van de gezellige sfeer. Dit festival laat zien en voelen dat duurzaamheid niet iets is van ver weg en moeilijk, maar ook dichtbij en vrolijk kan zijn.” Kinderwethouder Anne Warga – Natuur en Duurzaamheid benadrukt waarom het zo belangrijk is om stil te staan bij duurzame thema’s. “Van de natuur worden mensen blij, laten we daarom meer vogelhuisjes ophangen in de stad en aandacht geven aan de bij!”

 

Naast een volledig duurzaam programma wordt het festival ook op een duurzame manier georganiseerd. Zo wordt afval gescheiden met hulp van Cyclus, komt drukwerk op Nederlands bermgras, krijgt urine van bezoekers een tweede leven en is de organisatie herkenbaar door gerecyclde teamkleding.

 

Kom 4 juni naar Gouda Maakt Toekomst en laat je inspireren hoe leuk, lekker en makkelijk het is om groen te doen!

 

Blijf ons volgen op Facebook, Instagram en goudamaakttoekomst.nl voor updates over het programma.